ZAKAJ SO JABOLKA DOBRA ZA NAS?
Jabolka znižujejo holesterol, preprečujejo zaprtje in drisko, spodbujajo črevesno floro, ugodno vplivajo na prebavo in na izločanje strupov iz našega telesa.
Vsebujejo veliko kalcija, kalija, pektina, magnezija, vitamina C in E, fosforja in betakarotena.
KAJ PAZIMO PRI NAKUPU?
Pri nakupu jabolk smo pozorni na to, da je lupina nepoškodovana, da ni obtolčena. Ko so jabolka enkrat utrgana, zorijo naprej. Za kratek čas pa jih lahko spravimo tudi v hladilnik. Če je med jabolkami pokvarjena, jo moramo takoj odstraniti, saj le ta okuži druga zdrava jabolka in ta začno gniti.
ZAKAJ LAHKO VSE UPORABIMO JABOKA?
Jabolka so zelo priljubljen in hranljiv sadež. Primerna so za kuhanje, lahko pa jih uživamo tudi surove z lupino. Olupljena jabolka hitro porjavijo, zato jih pokapljamo z limoninim sokom.
Iz jabolk lahko pečemo različne pite, torte, zavitke. Kombiniramo jih lahko z drugim sadjem, delamo marmelade, ponudimo jih kot priloga mesnim jedem. Recepte, ki so nam jih zaupale naše babice najdete na jabolčne sladice.
Poznamo več kot 7000 sort jabolk, mi smo izbrali tržno najbolj zanimive po okusu, izgledu in sočnosti. Vljudno vabljeni v našo maloprodajalno v Petrovčah ali v podružnico v Kamniku.
Smo prepričani, da ne boste odšli praznih rok. aktualna ponudba jabolk in ostalih dobrot okoliških pridelovalcev.
Vse objave